Ταβάς Κύπρου

Ταβάς Κύπρου- www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.8 (5 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί ή μοσχάρι
  • 3/4 κιλού κρεμμύδια
  • 2/3 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 1/3 φλιτζανιού ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα κομμάτια του κρέατος. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα.
  2. Στο ίδιο λάδι,τηγανίζετε και τις φέτες των κρεμμυδιών και τα ρίχνετε κι αυτά στη κατσαρόλα.
  3. Ρίχνετε το λάδι του τηγανιού ,το ξύδι, αλατοπιπερώνετε και βάζετε στη φωτιά.
  4. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα περίπου.
  5. Κατά διαστήματα, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
  6. Συνοδεύετε με πιλάφι ή μακαρόνια και μια ωμή σάλτσα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα