Ρύζι πιλάφι με αρακά

Ρύζι πιλάφι με αρακά - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 μικρό κουτί αρακά
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε με πολύ νερό το ρύζι και το στεγνώνουμε σε μία πετσέτα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μερικά λεπτά μέχρι να ξανθύνει. Ρίχνουμε τον ζωμό, λίγο αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει τον ζωμό. Ρίχνουμε τον αρακά, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Το βάζουμε σε φορμάκια και το σερβίρουμε σε πιατέλα.

Μέσος όρος: 4.2 (10 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Ρύζι πιλάφι με αρακά