Πατάτες στο φούρνο με κρόκο Κοζάνης

Πατάτες στο φούρνο με κρόκο Κοζάνης - συνταγές μαγειρικής

Μια παραδοσιακή συνταγή με τον περίφημο κρόκο Κοζάνης για πεντανόστιμες πατάτες στο φούρνο.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.6 (21 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
  • 200γρ. φυτίνη λιωμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 6-8 στίγματα από κρόκο Κοζάνης
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα με 2 1/2 λίτρα νερό βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης.
  2. 'Όταν δούμε ότι αρχίζει και "βάφει" το νερό, προσθέτουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 7 λεπτά.
  3. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κρατάμε το νερό όπου έβρασαν.
  4. Προσθέτουμε στις πατάτες όλα τα λαχανικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε μέχρι να καλυφθούν μέχρι τη μέση.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με λιωμένη φυτίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα