Μπόρς εθνικό φαγητό των Ρώσων

Μπόρς εθνικό φαγητό των Ρώσων - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.6 (5 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας βοδινό
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι πατάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 1/3 του φλιτζανιού φυτίνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε μπόλικο νερό και λίγο χονδρό αλάτι να βράσει.
  2. Το ξαφρίζετε και το αφήνετε να βράσει περίπου 1 1/2 ώρα. Το βγάζετε τότε από τη φωτιά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια(σαν μεγάλα καρύδια), αφού αφαιρέσετε τα κόκαλα. Διατηρείτε το ζουμί ζεστό.
  3. Βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα τη φυτίνη να κάψει και ρίχνετε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια σβήνετε με το ξύδι και προσθέτετε και τη ντομάτα, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό.
  4. Αφού πάρουν βράση, ρίχνετε όλα τα χορταρικά, εκτός από τα παντζάρια, και αφού βράσουν 5-10 λεπτά, ρίχνετε το ζουμί του κρέατος, τα κομματάκια του κρέατος, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε σε σιγανή φωτιά να βράσουν.
  5. Πριν βράσουν τελείως, προσθέτετε και τα παντζάρια, αφήνετε 15 λεπτά ακόμη στη φωτιά και σερβίρετε τη σούπα καυτή.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα