Μπανάνα σπλίτ Καραϊβικής

Μπανάνα σπλίτ Καραϊβικής - συνταγές ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Εξωτική και γευστική συνταγή για επιδόρπιο μπανάνα σπλιτ!

Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 1 κ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 μπανάνες
  • 1/4 φλιτζανιού ρούμι
  • 1/8 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 2 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 τέταρτο παγωτό βανίλια
  • 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τις μπανάνες κομμένες στα τέσσερα μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν για 1 λεπτό.

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε μέσα το ρούμι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
Δυναμώστε ( προσοχή )ώστε να αναφλεγεί το υγρό για 15 με 30 δευτερόλεπτα.

Συνεχίστε να μαγειρεύετε κανονικά για άλλα 2 με 3 λεπτά ώσπου να ρουφήξει τα μισά υγρά του. Προσθέστε το χυμό από μοσχολέμονο (λάιμ) και συνεχίστε για άλλο 1 λεπτό.

Χωρίστε το παγωτό σε 4 μπολάκια. Τοποθετείστε από πάνω τα ζεστά κομμάτια μπανάνα και το μείγμα από ρούμι.

Περιχύστε με σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί.

Μέσος όρος: 3.7 (6 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
string(179) ""
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Σχετικές συνταγές για Μπανάνα σπλίτ Καραϊβικής

Είπαν για την συνταγή Μπανάνα σπλίτ Καραϊβικής

loading...