Κρουασάν με μαρμελάδα - Croissant

Κρουασάν μαρμελάδα - Croissant συνταγές ζαχαροπλαστικής- www.sidages.gr

Γλυκά κρουασάν με μαρμελάδα για αχτύπητο πρωινό και όχι μόνο..

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 10
  • Average: 3.5 (16 votes)

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 8 κουτ. σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 2 ασπράδια ελαφρό χτυπημένα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σταυρωτά σε τέσσερα μέρη και χαράζουμε κάθε μέρος ζύμης διαγώνια, σχηματίζοντας έτσι 8 τρίγωνα κομμάτια ζύμης.
  2. Αλείφουμε κάθε τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
  3. Βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα στο κέντρο κάθε τριγώνου και τυλίγουμε το τρίγωνο ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά.
  4. Πιέζουμε τις άκρες και γυρίζουμε προς τα μέσα για να πάρουν το κλασικό σχήμα του κρουασάν όταν ψηθούν.
  5. Βάζουμε τα κρουασάν με τη σειρά σε ένα ταψί, αλείβουμε την επιφάνεια τους με τα ασπράδια που περίσσεψαν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα