Ελβετικά σοκολατάκια με γεύση καφέ

Ελβετικά σοκολατάκια με γεύση καφέ - συνταγές ζαχαροπλαστικής- σοκολάτα - γλυκά

Τα σοκολατάκια με γεύση καφέ είναι μια Ελβετική λιχουδιά που γίνετε ανάρπαστη από μικρούς και μεγάλους.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 100
  • Average: 3.6 (11 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 15%
  • 1/4 κούπας ζεστό καφέ espresso
  • 1/4 κούπας λικέρ καφέ
  • 820 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο)
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να βράσει.
  2. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε μέσα την σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, τον εσπρέσσο και το λικέρ (εναλλακτικά μπορεί να μπει κάτι άλλο ανάλογα με τη γεύση που θέλετε- το γράφουμε στις σημειώσεις της συνταγής).
  3. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές το υλικό σοκολάτας.
  4. Ρίξτε στο μπολ του μίξερ την σοκολάτα και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, περίπου 2 ώρες.
  5. Οι Ελβετοί προσθέτουν και κάτι άλλο στη διαδικασία. Κτυπούν την κρύα σοκολάτα με το σύρμα του μίξερ (τα χτυπητήρια) για 1 λεπτό.
  6. Έτσι αφρατεύει το μείγμα και αλλάζει χρώμα, γίνεται ανοικτό καφέ.
  7. Στρώστε ένα ταψί τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο, με μεμβράνη και ρίξτε το μείγμα.
  8. Χτυπήστε ελαφρά το ταψί στον πάγκο "να καθίσει" το μίγμα, απλώστε πάνω του ένα κομμάτι μεμβράνη και στρώστε με τα χέρια σας την επιφάνεια.
  9. Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.
  10. Θα το καταλάβετε πιάνοντας με το δάχτυλό σας ότι έχει σφίξει.
  11. Μεταφέρετε την πλάκα στον πάγκο.
  12. Αφαιρέστε τη μεμβράνη στην πάνω πλευρά.
  13. Πασπαλίστε με τα χέρια σας όλη την επιφάνεια με κακάο.
  14. Τουμπάρετε την και αφαιρέστε τη μεμβράνη της κάτω πλευράς.
  15. Ξαναπασπαλίστε.
  16. Τώρα έχετε μια πλάκα σοκολάτας πασπαλισμένη στο κακάο, η οποία δεν κολλά στον πάγκο (ή σε ξύλο κοπής).
  17. Κόψτε σε λωρίδες, πασπαλίζοντας κάθε μια με κακάο από όλες τις πλευρές.
  18. Στοιχίστε τις και κόψτε κύβους.
  19. Χρησιμοποιείστε ή μαχαίρι με μακριά λαβή ή τη ρόδα της πίτσας.
  20. Ένα - ένα κυλάτε τα σοκολατάκιασε μπολ με σκόνη κακάο, τα τινάζετε και τα βάζετε στην πιατέλα.
  21. Διατηρούνται 2 εβδομάδες στο ψυγείο, αεροστεγώς κλεισμένα να μην απορροφήσουν μυρωδιές.
  22. Όταν θέλετε να σερβίρετε τα σοκολατάκια, ξαναβουτήξτε τα σε κακάο γιατί θα έχουν σίγουρα υγρανθεί.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι απαλά σαν μους.
Ανάλογα με τη γεύση, διαλέξτε και το λικέρ : λικέρ πορτοκαλιού, λιμοντσέλο, φουντούκι, τεντούρα, καρύδι ή
και ρούμι, ουϊσκι, γλυκό μοσχάτο κλπ


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα