Φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος με σως μπεαρνέζ

Φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος με σως μπεαρναίζ - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 2
  • Average: 4.3 (7 votes)

Υλικά

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια (220 γρ. περίπου το καθένα)
  • 100γρ. βούτυρο
  • 40ml κονιάκ
  • 1 κύβο βοδινού
  • Ανάλογο αλάτι- πιπέρι
  • έτοιμη bearnaise

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Ρίχνετε στο τηγάνι τη μαργαρίνη
  2. μέχρι να λιώσει καλά .
  3. Σωτάρετε τα φιλέτα καλά, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλετε κιόλας. Στη συνέχεια τα σβήνετε με κονιάκ.
  4. Προσθέτετε τον κύβο βοδινού και λιώνετε ανακατεύοντάς τον.
  5. Ρίξτε 1/2 ποτήρι νερό και μαγειρέψτε μέχρι να πιεί τα υγρά
  6. του.
  7. Τέλος σερβίρετε τα φιλέτα αλείφοντας με
  8. σως μπεαρνέζ (bearnaise)(είτε έτοιμη είτε δικής σας)

Σημειώσεις συνταγής

Μπορείτε να προμηθευτείτε
σως μπεαρνέζ (bearnaise)
(είναι κατάλληλη για κρέατα και ακόμα περισσότερο για μοσχάρι) από τα περισσότερα σούπερ μάρκετ αλλά μπορείτε να την παρασκευάσετε και μόνοι σας.
Γαρνίρεται τέλεια με ψητά λαχανικά ατμού.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα