Σούπα με σαφράν

Σούπα με σαφράν  - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 30 γρ. πελτέ τομάτας
  • 2-3 σαφράν
  • 3 πατάτες
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε το πράσο και τα κόβουμε σε κύβους.
Λιώνουμε το βούτυρο στην χύτρα. Προσθέτουμε τους κύβους του πράσου, του κρεμμυδιού και του σκόρδου που το έχουμε τρίψει.
Τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε, βάζουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το σαφράν.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε μέσα. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 24 λεπτά ( ή για 11 αν είναι χύτρα).

Μέσος όρος: 4.5 (8 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Σούπα με σαφράν