Σολομός με λαχανικά

Σολομός με λαχανικά ζουλιέν

Ο σολομός με λαχανικά ζουλιέν είναι η απόδειξη ότι το υγιεινό δεν είναι απαραίτητα και άγευστο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για συνταγές με σολομό αλλά η συγκεκριμένη εκτός από γευστική είναι και εύκολη.

  • Κατηγορία: Ψάρια
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.1 (37 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτα σολομού
  • 500ml ζωμός λαχανικών
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 70 γρ. σελινόριζα
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κλωνάρια άνηθο
  • 1 καρότο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, το καρότο και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μακριές, λεπτές λωρίδες των 10 εκατοστών το επονομαζόμενο κόψιμο ζουλιέν.
  2. Βράζουμε το ζωμό μαζί με το κρασί, ρίχνουμε το καρότο και τη σελινόριζα και ζεματίζουμε για 3 λεπτά.
  3. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε όλα τα υλικά μαζί.
  4. Όταν βράσουν, βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να στραγγίσουν και κρατάμε τον ζωμό.
  5. Ξεπακετάρουμε τις φέτες του σολομού.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε σε μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τα λαχανικά.
  7. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και πασπαλίζουμε πάνω από τα φιλέτα σολομού. Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος πάνω σε κάθε φιλέτο και περιχύνουμε 3 – 4 κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών.
  8. Τυλίγουμε καλά το ψάρι μέσα στο αλουμινόχαρτο , με τις άκρες διπλωμένες προς τα επάνω ώστε να μην φύγουν τα υγρά, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 16 – 20 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε χλιαρό το πιάτο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα