Μπεσαμέλ της Άννας

Μπεσαμέλ της Άννας

Ο καθένας έχει άλλο τρόπο παρασκευής της μπεσαμέλ ανάλογα με τα γούστα του. Η μπεσαμέλ που σας παρουσιάζουμε είναι εύγευστη και ελαφριά.

  • Κατηγορία: Σάλτσες
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4 (44 votes)

Υλικά

  • 4 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 5 κ. σούπας αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 750ml φρέσκο γάλα (μπορεί να πάρει και 1lt)
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάμε την παρασκευή της μπεσαμέλ μας, έχοντας κοσκινίσει το αλεύρι μας.
  2. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά για να μην κολλήσει το αλεύρι μαζί με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ώστε να φύγει η υπερβολική μυρωδιά του αλευριού .
  3. Προσθέτουμε το γάλα μας σιγά-σιγά , το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου ή να το έχουμε λίγο ζεστάνει, και ανακατεύουμε με ένα συρμάτινο αναδευτήρι πολύ πολύ καλά.
  4. Πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  5. Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε ένα αυγό, όταν όμως το μίγμα της μπεσαμέλ δεν είναι τόσο ζεστό. Ανακατεύουμε πάλι καλά για να πήξει η μπεσαμέλ μας.

Σημειώσεις συνταγής

Στη συνταγή μπορούμε αν μας αρέσει να προσθέσουμε κεφαλοτύρι τριμμένο για παστίτσιο ή μουσακά ώστε να γίνει πιο αλμυρή η μπεσαμέλ μας. Ακόμα, μετά την επάλειψη της μπεσαμέλ πάνω σε παστίτσιο ή μουσακά, μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα