Το κοτόπουλο κάνει καλό στον εγκέφαλο

Μπορεί να το ακούτε για πρώτη φορά, αλλά η πλούσια σε χολίνη διατροφή μπορεί να προστατεύει τον εγκέφαλο από τις συνέπειες του γήρατος. Η βιταμίνη αυτή υπάρχει σε τρόφιμα όπως τα αυγά, το κοτόπουλο, τα ψάρια του αλμυρού νερού και τα όσπρια όπως τα φασόλια.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης διαπίστωσαν πως όσοι τρώνε άφθονη χολίνη αποδίδουν καλύτερα στα τεστ μνήμης και έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλοιώσεις στον εγκέφαλο οι οποίες σχετίζονται με την άνοια.

«Τα ευρήματα αυτά προσθέτουν νέο βάρος στην άποψη πως ό,τι τρώμε στη διάρκεια της ζωής μας έχει αντίκτυπο (και) στο πως θα γεράσει ο εγκέφαλός μας», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ρόντα Έιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να θεωρήσει κανείς πως βρέθηκε το μαγικό χάπι κατά της άνοιας.

«Νομίζω πως το μήνυμα είναι περισσότερο να φροντίσουμε να τρώμε υγιεινά και ισορροπημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας», πρόσθεσε.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως προστατευτική δράση στον εγκέφαλο παρέχει και η παραδοσιακή, μεσογειακή διατροφή, η πλούσια σε ψάρια, λαχανικά και ελαιόλαδο.

Σχετικά άρθρα