Οι ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά

κουρκουμάς

Συνήθως χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό στη Νότια Ασία (Ινδία) και Μέση Ανατολή και προέρχεται από το φυτό curcuma. Πολλοί πολιτισμοί το χρησιμοποιούν ως σήμερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες , κυρίως μέσα σε μαγειρικές συνταγές ως μπαχαρικό.

Το εντυπωσιακό αυτό βότανο είναι η βάση της γνωστής σε όλους σκόνης curry που χρησιμοποιείται ευρέως σε έθνικ κουζίνες.

Σε πρώτη φάση, η πούδρα του κουρκουμά έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να λειτουργήσει ως σπιτική συνταγή για αντισηπτικό σε τραύματα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική αποτοξίνωση του συκωτιού.

Ως μπαχαρικό λειτουργεί και ως φυσικό παυσίπονο.

Μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ψωρίαση.

Οι υπέρμαχοι της χρήσης του κουρκουμά, υποστηρίζουν ότι έχει αντικαρκινική δράση ενώ διάφορες έρευνες υποστηρίζουν ότι μπορεί να επιδράσει θετικά σε πάνω από 581 ασθένειες.

Η κουρκουμίνη, μια φυσική φαινόλη και σύνθετο του κουρκουμά, έχει μελετηθεί για τα πολλαπλά της οφέλη. Η κουρκουμίνη δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα στον κουρκουμά και έχει βρεθεί ότι δρα ανασταλτικά σε πάνω από 560 ασθένειες.

Συνδέεται (από έρευνες) με τη μείωση κατά 80% όγκων στον εγκέφαλο. Κατά γενική ομολογία, έχει βρεθεί ότι ο κουρκουμάς και η κουρκουμίνη δρουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου. Συγκεκριμένα η δουλειά που κάνει ο κουρκουμάς είναι να μπλοκάρει τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για την εξάπλωση του καρκίνου.

Είναι μια ουσία φθηνή και προσβάσιμη από όλους και το σίγουρο είναι ότι χρησιμοποιώντας την είτε ως πρόσθετο διατροφής είτε ως μπαχαρικό στη μαγειρική σας, θεωρείται ότι είναι ένα συστατικό "κλειδί" για την πρόληψη και θεραπεία πολλών από τις σημερινές ασθένειες.

Κατηγορίες Άρθρων: 

Σχετικά άρθρα